Logo
kep

Milyen az ideális csapatépítés helyszín?

22 éve van saját cégem, azóta tartok csapatépítő tréningeket, viszem el cégem munkatársait valamilyen külsős csapatépítés helyszínre. Mert szerintem nagyon fontos, hogy a csapatépítés helyszíne valahol messze legyen az irodától. Na jó, nem nagyon messze, de az ideális az, ha a csapatépítő tréning helyszíne legalább egy fél óra autóútra van. Legyen ez egy kis kirándulás is, hiszen maga az utazás is élmény, meg hát azért csak ne a szomszéd utcában legyen az a csapatépítő tréning helyszín.

 

Az ideális csapatépítés helyszín egy hotel

Nyilván, láthatod, a csapatépítő tréning helyszínről, vagy csapatépítés helyszínről írt kis cikkem egy hotel weboldalán van, nem véletlenül. Sokszor volt, hogy kezdetekben lefoglaltunk egy szállást, majd maga a csapatépítés helyszín egy másik lokáció, mondjuk egy étterem különterme volt. Megtapasztaltam, nem jó, nem működik igazán. A csapatépítés helyszín legyen ott, ahol mindenki alszik.

 

Persze vannak annak hátrányai is, ha a csapatépítés helyszíne és az ágya egy ajtónyira van egymástól (pl. van aki sokkal hamarabb elmegy aludni, ha nagy a zaj, akkor aki elmegy, az sem tud), de sokkal több az előnye. Először is a kollégák elégedettsége. Mert amellett, hogy a csapatépítő tréning szolgálja a munkatársak összerázódását, mindenkinek (vagy majdnem mindenkinek) kellemes élmény is kell maradjon. Sokkal jobb beesni az ágya, ha a csapatépítés helyszínén van ez, és megtehetem, mint ha az ágyért esetleg pityókásan sétálgatni, esetleg közlekedni kell. 

 

Az ideális csapatépítés helyszín egy külön épület vagy szárny egy hotelben

Az ideális csapatépítés helyszín, ha bulizni akartok

Ha tudod, munkatársaid szeretnek hangoskodni, kirúgnak a hámból, akkor mindenképpen jó, ha a csapatépítés helyszín a hotelben egy különálló házban, vagy szárnyban kap helyet. Semmiképpen sem jó azzal elszúrni egy egyébként tökéletes csapatépítő tréninget, hogy a hotel vendégeivel harcol a HR-es vagy a cégvezető. 

 

Az ideális csapatépítés helyszín, ha csak megbeszéléseket tartotok

Ha nem is terveztek nagy bulizás, mindenképpen jó, ha a csapatépítő helyszín egy különtermet kap, hiszen senki másra nem tartozik az, amit csináltok. 

 

Az ideális csapatépítés helyszín rendelkezik konyhával

A csapatépítés helyszínén jó, ha van egy saját konyha, de az sem baj, ha a reggelit a szálloda adja. Ha a csapatépítés helyszín egy saját főzős résszel rendelkezik, akkor a program része lehet valamilyen étel közös készítése is. De ha nem is akartok főzni, mindenképpen jó, ha a csapatépítés helyszínén legalább egy hideg ételt össze lehet dobni, és van saját hűtőszekrénye. 

 

Az ideális csapatépítő helyszín közelében van kirándulási lehetőség

Mint mondtam az elején is, az ideális csapatépítő tréning helyszín egyben kirándulás is, így a csapatépítő helyszín egy kiránduló hely, vagy látnivaló közelében kell legyen. Nem ülhet bent az egész cég egy egész napon keresztül egy tárgyalóban, vagy előadóban. Olyan hotelt válassz tehát csapatépítő helyszín gyanánt, ami ad valami pluszt is élményben. Visegrád azt gondolom mindenképpen ilyen.

 

Én nem mondom, jó ötlet lehet elmenni a Balaton partjára is, ha csapatépítő tréning helyszín keresel, de azért Visegrád csak egy ugrásra van Budapesttől, és persze, kell az utazás, kell a távolság, ahogy az első bekezdésben, az ideális csapatépítő helyszín bekezdésben leírtam, de azért ne azzal menjen el az egész nap, hogy utaztok a csapatépítés helyszínére. 

 

Régen, jártunk messzire, Bikácsra csapatépítő tréningekre. Azt hittem sokáig, egy ennyire a világtól távoli hely jó lehet, mint csapatépítés helyszín, de ma már a világ minden pénzéért se mennék el olyan messzire. Rossz utak, végtelen utazások. Nem, köszönöm! Szerintem az ideális csapatépítő helyszín az nincs ennyire messze, és van mit látni ott, ahol a hotel van. 

 

Miért ideális csapatépítő helyszín szerintem a visegrádi Hotel Honti?

Nos, igen, azért írtam ezt a cikket a visegrádi Hotel Honti felkérésére, mert mi is őket választottuk csapatépítő tréningünk helyszínéül. nagyon jól éreztük magunkat, és azt gondolom, nem csak Visegrádon, de úgy általánosságban a Budapest környéki vidéki hotelek közül a Hotel Honti a legjobb csapatépítő helyszín. Minden meg volt számunkra, ami kellett. A saját konyha, a kirándulási lehetőségek, az elszeparáltság a többi hotel vendégtől, na és persze a nagyon kedves személyzet, és szuper szobák! 

 

Máté Balázs

Élménytérkép.hu – A Turizmus és vendéglátás vlog

Oldalak
Kapcsolat

Cím: 2025 Visegrád, Duna-parti út 9. (Visegrád, 11-es főút, 43-as km-kő)

Telefon: +36-26-KATTINTS

E-mail: KATTINTS

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!