Logo
kep

Kirándulás Visegrádon? Íme 5 őszi programötlet

Sokak számára az ősz az elmúlást jelenti, a nyár végének szimbolikus jelképe. De miért kellene, hogy a nyárral együtt a jókedvünk, a kalandvágyunk is elmúljon? Az ősz igazából egy csodálatos időszak, bár egy korszak valóban lezárul, kezdetét veszi egy izgalmas másik, amit érdemes kihasználni. Ősz a legalkalmasabb idő például egy nagy kirándulásra, hiszen az időjárás ilyenkor rendszerint már nem túl meleg, de még nem is túl hideg, a természet pedig felölti a legszebb ruháját. Egy őszi kirándulásnak pedig mi is lehetne tökéletesebb helyszín, mint a varázslatos Dunakanyar még varázslatosabb ékköve Visegrád. Mutatunk is 5 kihagyhatatlan őszi Visegrádi programötletet.

Kirándulás Visegrádon? Íme 5 őszi programötlet

A Visegrádi Fellegvárat nem lehet megunni, se kihagyni

Ha Visegrádról van szó, akkor nemcsak, hogy nem lehet kihagyni a felsorolásból a fellegvárat, de rögtön a lista élére kell tenni! A Dunakanyar ékköve, Visegrád városnak szimbóluma, az ódonfalú, és varázslatos Visegrádi Fellegvár, mely oly fontos szerepet töltött be hazánk történelmében. A várban kiállítás is van, amit meg lehet nézni, és kicsit visszarepülni az időkbe ennek segítségével, de ami szintén említésre méltó, az a várból nyíló kilátás a Dunakanyarra, szavakkal leíratatlan. Nyitva minden nap 9.00-17.00-ig, október 27 után 16.00-ig. És van még egy nagyon jó tippünk: szeptember 12-én 15.0 órai kezdéssel reneszánsz koncert lesz itt, reneszánsz jelmezekkel, és hangszerekkel.

 

Ön tudta, hogy szállodánk medencéjéből csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyar felett magasodó Fellegvárra? Jöjjön le hozzánk, és legyen része egy igazi őszi visegrádi wellness kikapcsolódásban! Kérje ajánlatunkat az alábbi gombra kattintva!

Árkalkuláció és online foglalás

 

Túra mindenkinek az ősz színeibe öltözött Dunakanyarban!

Bár Visegrád legfőképpen történelmi értékeiről híres, az ide ellátogató turistákat leginkább nem a történelmi értékek vonzzák, akadnak errefelé csodaszép természeti kincsek is. Rögtön kezdjük is a páratlan és lenyűgöző Dunakanyarral, amit Visegrád dimbes-dombos elhelyezkedésének köszönhetően szerencsére több pontról, és szögből is megcsodálhat, akár a Zsitvay-kilátóba felmászva is egy-egy környékbeli túra alkalmával. A Dunakanyar szinte minden környékbeli túra során megmutatja magát, látványa felfrissít és energiát ad a folytatáshoz, megunhatatlan élmény. Az egyik legszebb kilátás az egész országban a Prédikálószékről nyílik, ahol csaknem 360 fokos panorámában kémlelheti a környéket. Visegrád környékén többféle tanösvény is van, más-más nehézségi fokozattal. Könnyű útvonalak: Mogyoróhegyi tanösvény, Apátkúti-völgy, A Fellegvár és a Zsitvay-kilátó, A Salamon-torony és a Királyi Palota, Vadvirágos tanösvény, ezek körülbelül 2-3 órát vesznek igénybe. Nehezebb útvonalak: túrázás a Visegrádi hegység keleti oldalán, Országos Kéktúra, Visegrádi kör, ezek teljes napokat igénybe vevő túraútvonalak, amiknek során persze meg lehet állni és egy kellemes helyen megpihenni, feltöltődni. 

 

Vigye haza a Dunakanyart!

Ha nem is szó szerint, legalább jelképesen! Visegrádon egész éveben minden vasárnap termelői piac várja az erre kalandozókat reggel 8 órától egészen déli 12 óráig. Friss, helyi termelők portékáit vásárolhatja meg itt, megkóstolhatja a helyi specialitásokat, beszerezhet egy kis elemózsiát a kirándulásra, de otthonra is vásárolhat, illetve meglepheti szeretteit is valami csodaszép helyi ajándéktárggyal! Piacozni mindig különleges élmény, nem csupán egy egyszerű vásárlás, hanem egy komplett program, amikor is meg lehet ismerni a helyi sajátosságokat, beszélgetni a helyi termelőkkel, és kicsit átvenni az itteni életritmust.

 

Különleges moziélmény Visegrádon

Ha ősz akkor, kuckózás, és jó filmek? Visegrádon is lehetséges! Néhány éve újra megnyitotta kapuit a visegrádi Duna Mozi, mely nem mindennapi hangulattal várja a moziélményre vágyó nagyközönséget. Hétköznaponta inkább művészfilmek, hétvégente pedig családi filmek vannak vetítésen, de rendszerint vannak gyerekeknek való előadások is. A belépőjegy 1000 Ft, 18 év alatt 700, előzetes jegyfoglalás szükséges a mozi@visegrad.hu. emailcímen. 

 

Őszi pálinkatúra Visegrádon

Ha a megszokott dolgoktól valami egészen másra vágyna, akkor ez az a program, ami Önnek szól. Vegyen részt egy izgalmas pálinkatúrán a Zugfőzde Pálinkamúzeum jóvoltából. A bortúrákhoz már hozzászoktunk, de mi is az a pálinkatúra? A túra során megismerkedhet nemcsak a pálinkafőzés hogyanjával, és történetével, azzal hogy hogyan alakult ki Visegrádon a pálinkafőzés, hanem olyan izgalmas történeteket is megtudhat, hogy hogyan főzték annak idején titokban kuktákban a pálinkát, illetve kóstolhat is természetesen. Pálinkatúrák minden kedd, péntek, szombat – 18:00 – 19:00, látványfőzde látogatás szintén ezeken a napokon 19.00-19.30. 
 

Oldalak
Kapcsolat

Cím: 2025 Visegrád, Duna-parti út 9. (Visegrád, 11-es főút, 43-as km-kő)

Telefon: +36-26-KATTINTS

E-mail: KATTINTS

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!