Logo
kep

Mesés túraútvonalak a Dunakanyarban, avagy irány a Pilis!

A Dunakanyar kellemes, vagy éppen kihívást jelentő túraútvonalait és kirándulóhelyeit nem érdemes kihagyni a programtervből, ha erre veszik útjukat. Mesés kilátás, friss levegő és szebbnél szebb látnivalók bújnak meg a fejünk fölé magasodó lombok között.

Mesés túraútvonalak a Dunakanyarban, avagy irány a Pilis!

Könnyű, rövid túrák Visegrád környékén

Fellegvár, Nagyvillám, Zsitvay-kilátó

A Visegrád-nagymarosi révtől a Zsitvay-kilátóig körülbelül 3 kilométer az út, így gyermekkel vagy kisállatunkkal is bátran nekivághatunk. Könnyű séta, a szintemelkedés alig több mint 250 méter, cserébe viszont a Zsitvay-kilátóból csodás kilátás tárul elénk a térségre. Biciklivel is nagyszerű választás lehet, amit szállodánkban is bérelhetnek az ide látogatók!

 

A Madas László Erdészeti Erdei Iskola, a Nagy-Villám tanösvény, a bobpálya, a Canopy-pálya és a Nagyvillám Kalandpark is számos okot adnak egy-egy kellemes megálló beiktatásához. :)

 

Apátkúti-völgy

Szintén kellemes, családdal és párban is fantasztikus szépségeket kínáló útvonal, ami nem vesz többet igénybe körülbelül 3 óránál. Ez alatt jutunk el a Visegrád-nagymarosi révtől a Telgárthy rétig, ami mellett található a Bertényi Miklós Füvészkert is. Ha már idáig ellátogattunk, érdemes egészen a Pisztrángos Tavakig menni!

 

Közepes és nehéz túrák Visegrád környékén

Tovább az Apátkúti-völgyben

Ha a korábban leírt túrát folytatjuk, a piros sáv jelzésen a Kaán-forrás mellett folytathatjuk az utunkat Pilisszentlászlóra érve, majd a Spartacus ösvényen tovább. A teljes kör majdnem 20 km, ami így egy egész napos program

 

Az Országos Kéktúra 16. számú szakasza

A városon át tehetjük meg az Országos Kéktúra 16-os számú szakaszát, és szerezhetünk be pecsétet a Zsitvay-kilátónál, a Nagy-Villám vendéglőnél, valamint a kompnál. Itt is érdemes némi kitérőt tenni az útvonal mentén fekvő látnivalóknál: a Zsitvay-kilátó, a Fellegvár, a Salamon-torony és a Királyi Palota is útba ejthető. 

 

Kerékpárral a Visegrádi-hegységben

A tapasztaltabb kerékpárosok nagyszerű élményekkel gazdagodhatnak a térségben, időről időre számos biciklis csoport és a sportot kedvelő fedezi fel azt kétkeréken.  A kör a Telgárthy-réttől indul, majd a Pap-réten és a Hegytetőn át a pilisszentlászlói Kisrigó Vendéglőtől vezet vissza a visegrádi Telegráthy rétig. A 22 km-es túra rövidített változatánál a Telgárthy-rét – Pap-rét – Telgárthy-rét 10 km-es szakasza.

Oldalak
Kapcsolat

Cím: 2025 Visegrád, Duna-parti út 9. (Visegrád, 11-es főút, 43-as km-kő)

Telefon: +36-26-KATTINTS

E-mail: KATTINTS

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!