Logo
kep

Látnivalók a Dunakanyarban, amiket legalább egyszer érdemes megcsodálni

A Dunakanyar a Duna Esztergom és Budapest közötti szakasza, bár sokak képzeletében a Visegrád előtti Duna szakasz él úgy, mint a Dunakanyar. Magyarország eme gyönyörű tája nem csak nekünk, magyaroknak különleges látnivaló, a külföldiek is rajonganak érte. Ha megkérdez az ember egy német turistát, milyen látnivalókat tud felsorolni Magyarországról, Budapest és a Balaton után a Dunakanyar következik majd. 

Látnivalók a Dunakanyarban, amiket legalább egyszer érdemes megcsodálni

A Dunakanyar leghíresebb látnivalója a visegrádi Fellegvár

Már csak a visegrádi várért is megéri ellátogatni a Dunakanyarba. A visegrádi Királyi Palota a középkori Magyarország egyik legnagyobb és legpompásabb épületegyüttese volt. Bár a vár nem teljes, de belső termeit gyönyörűen rekonstruálták. Korhűen berendezett lakosztályokban ismerhetjük meg az egykori királyi vár életét. Mert bizony szépsége mellett azért is a visegrádi Fellegvár a Dunakanyar legnevezetesebb látványossága, mert Károly Róbert idejében Budáról Visegrádra került a királyi udvar. Látogass el a csodás Visegrádra, fedezd fel a környék szépségeit szállodánkban megszállva! Kérd ajánlatunkat az alábbi gombra kattintva!

 

Árkalkuláció és online foglalás

 

Látnivalók a Dunakanyarban: talán mégis az esztergomi bazilika a legszebb?

Ha valaki a Dunakanyar látnivalóira kíváncsi gyakran csak Visegrádig jut el, de kétességtelenül nagy vetélytársa a visegrádi várnak az esztergomi bazilika is. Az esztergomi Várhegyen magasodó Bazilika hazánk legnagyobb temploma, a magyarországi katolikus egyház főszékesegyháza. A Szent István király által alapított székesegyház legszebb pompájában a Mária Valéria hídról látszik. 

 

Az esztergomi bazilika méreteire is érdemes egy pillantást vetnünk: hossza 118 m, szélessége 49 m, külső magassága az altemplomtól a kupola keresztjének csúcsáig 100 m. A kupolát az ország legvastagabb falai tartják, a 17 m a falvastagsága.A tornyai 57 m magasak, az előcsarnok oszlopai 22 méteresek.

 

Egy gyalogtúra, mely rengeteg mindent megmutat a Dunakanyar látnivalói közül

Sokak szerint a Zebegény, Remete-barlang, Hegyes-tető gyalogtúra az egyik legszebb természetközeli látnivaló a Dunakanyarban. A túra hossza: 11,9 km, időtartama: 4 óra, a szintkülönbség: 520 m fel, ugyanannyi le. Ez a túra panorámában gazdag, változatos, Zebegényből a mesés fekvésű Remete-barlanghoz és a környék leggyönyörűbb kilátást nyújtó kilátójához, a Hegyes-tetőn álló Julianus barát-toronyhoz vezet.

 

A Kirandulastippek.hu oldal szerint a túra a magyarországi terepviszonyokhoz képest nehéz, kemény, bár nem túl hosszú gyalogtúra, elsősorban a Remete-barlanghoz tartó kitérő miatt. A barlanghoz vezető ösvény nagyon meredek, le- és fel is kell jönni rajta, morzsalékos talaj is nehezíti a haladást, nedves, sáros időben nem ajánlott, kifejezetten veszélyes. Gyerekekkel a barlanghoz csak jó időben, fokozott figyelemmel menjünk! A túrához jó kondíció és biztos lépés szükségeltetik. Amennyiben a barlanghoz való kitérőt kihagyjuk, a túra csak közepesen nehéznek mondható, de így is több, igen meredek kaptatót kell leküzdeni. Útközben vízvételi lehetőség nincs.

 

Kiindulópont: Zebegény, központ. Parkolni a templom környékén lehet. Vonattal is könnyen megközelíthető, a vasútállomás a falu központjában van.

 

Látnivalók a Dunakanyarban: a legnépszerűbb természeti kincs a Rám-szakadék 

A látnivalók a Dunakanyarban széles spektrumon mozognak: történelmi emlékektől a gyönyörű kilátásokig, az épített csodáktól a természet megkapó szépségéig sok mindent találunk itt. A Dobogókő és Dömös között húzódó, egy kilométer hosszúságú Rám-szakadék természeti csodák közé tartozik, de abból talán a leghíresebb.

 

A Rám-szakadék egy vulkáni eredetű szurdokvölgy, melynek sziklafalai néha merőlegesek, sőt, néha még befelé is dőlnek. Innen eredhet a Rám-szakadék név is. Jó képet ad róla, hogy mélysége sok helyen 35 méter, de szélessége gyakran csak 3 méter. 

 

Látnivalók a Dunakanyarban: ha aktívan akarod eltölteni az időt, akkor irány a visegrádi bob pálya és a kötélpálya

Visegrád híres két aktív nevezetességéről is, a bob pályáról és a kötélpályáról. Ha nem kötnek le a természeti vagy épített látnivalók a Dunakanyarban, esetleg ezek mellett egy kis aktív, játékos vagy adrenalin növelő mozgásra is vágysz, akkor ezt a két pályát keresd fel!

Oldalak
Kapcsolat

Cím: 2025 Visegrád, Duna-parti út 9. (Visegrád, 11-es főút, 43-as km-kő)

Telefon: +36-26-KATTINTS

E-mail: KATTINTS

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!